ΗΠΑ και ΜΜΕ «ανακάλυψαν» αίφνης την Υεμένη – Επειδή η Σ. Αραβία «βγάζει γλώσσα» στους Αμερικανούς

Εκατοντάδες παιδιά σε σχολεία και νοσοκομεία έχουν σκοτωθεί ή μείνει παράλυτα από επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας σε άμαχο πληθυσμό στην Υεμένη, αλλά ουδείς ασχολείτο στο παρελθόν   -είναι ζητημα αν αυτός ο φρικτός πολεμος αναφερόταν μια – δυο φορές το μήνα στα μέσα ενημέρωσης. Ομως αίφνης μια ακόμα βαρβαρότητα τη Σαουδικής Αραβίας  προσείλκυσε το ενδιαφέρον του διεθνούς τυπου και των καναλιών
Όντως ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που πολεμάει στην Υεμένη «χτύπησε» λεωφορείο αμάχων και σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν παιδιού ηλικιας δημοτικού σχολείου. Ομως δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά δίνεται τοση δημοσιότητα σε βαρβαρότητα της Σαουδικής Αραβίας και προφανώς το «ενδιαφέρον» πηγάζει απο το γεγονός ότι εδώ και 10 μέρες οι σχέσεις της Σ. Αραβιας με τον Καναδά είναι στο ναδίρ και ότι ενώ οι ΗΠΑ μεσολάβησαν για να μαλακώσει η  Αραβια τη στάση της, εκείνη «απο πάνω» έδωσε εντολή να φύγουν απο τον Καναδά ακόμα και οι Σαουδάραβες που νοσηλεύονται ως ασθενείς στα εκει νοσοκομεία. (Συνελήφθη άτομο με διπλή υπηκοότητα, Σ. Αραβιας και Καναδά, και ο Καναδάς ζήτησε την άμεση απευλευθέρωση όλων των ακτιβιστών, οπότε η Σ. Αραβια απέλασε τον Καναδό πρέσβη και διέκοψε τις πτήσεις προς Καναδά και σταμάτησε όλες τις υποτροφίες σε υπηκόους της που σπυδάζουν στον Καναδά.)

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), θύματα της επιθεσης ήταν πολλά  παιδιά, τα περισσότερα κάτω των δέκα ετών.

«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην επαρχία Σαάντα είναι μια νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων που εκτόξευσαν πύραυλο  στη διάρκεια της νύχτας  εναντίον της (σαουδαραβικής) πόλης Τζίζαν, προκαλώντας έναν νεκρό και τραυματίες μεταξύ των αμάχων», ανέφερε το ανακοινωθέν των επιθεμένων.

Αυτή είναι η επίσημη θεση των Σαουδαράβων που ηγούνται ενός συνασπισμού σουνιτικών κρατών για να πλήξουν τους αντάρτες Χουτι  στην Υεμένη και να επαναφέρουν την φιλο-σαουδαραβική προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ, η επίθεση στην Υεμένη πραγματοποιήθηκε εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά σε μια αγορά της Ντάχιαν, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Σαάντα, σε περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah των ανταρτών μετέδωσε ότι 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν «οι περισσότεροι παιδιά».

Οι Σαουδάραβες βέβαια υποστηρίζουν μέσες – άκρες ότι δεν φταινε εκείνοι, αλλά οι Χούτι που στρατολογούν παιδιά -δεν δέχονται δηλαδή ότι το λεωφορείο μετέφερε παιδιά κάτω των 10 ετών και ήταν λανθασμένο το «χτύπημα» αλλά έμμεσα υποστηριζουν ότι το λεωφορείο μετέφερε αντάρτες και στρατολογημένους ανηλίκους. Επισης οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι οι Χούτι συστηματικά χρησιμοποιούν ως ασπιδα αμάχους και ότι χρηματοδοτουνται και εξοπλίζονται απο το Ιράν.

Οι αντάρτες Χούτι ειναι σιιτες, όπως και οι Ιρανοί και μέχρι να μπει στον πόλεμο η Σ Αραβια ουσιαστικά είχαν υπο τον έλεγχό τους το 70% της χώρας.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here