ΗΠΑ: Με ειρηνικά διπλωματικά μέσα και νέες αυστηρές κυρώσεις στην Πιονγκγιάγκ η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά μέσα, όπως οι αυστηρές οικονομικές κυρώσεις, προτάσσουν οι HΠΑ σύμφωνα με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτό είπαν οι αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας στους 100 Γερουσιαστές που κάλεσαν για ενημέρωση στον Λευκό Οίκο. Είχε προηγηθεί συνάντηση του αμερικανού προέδρου με πρεσβευτές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε μια κοινή ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς αναφέρεται ότι κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει η Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον «δρόμο του διαλόγου», για να τερματιστούν τα προγράμματά της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και την απόκτηση πυρηνικών όπλων, κυρίως μέσω των επιπρόσθετων οικονομικών κυρώσεων οι οποίες έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση στην Πιονγκγιάνγκ.

«Δεσμευθήκαμε μαζί με υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αυξήσουμε την πίεση στη Βόρεια Κορέα για να πείσουμε το καθεστώς (για την ανάγκη) να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με παρόντα και τα 100 μέλη της αμερικανικής Γερουσίας και τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι ΗΠΑ «επιδιώκουν σταθερότητα και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά μέσα. Παραμένουμε ανοικτοί (στο να διεξαχθούν) διαπραγματεύσεις για αυτό τον στόχο. Πάντως, παραμένουμε επίσης έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας», καταλήγουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here