ΗΠΑ: Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Τραμπ για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Σε μια απόφαση-κόλαφο για τον Ντόναλντ Τραμπ, η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του για τον αμυντικό προϋπολογισμό και τις κυρώσεις στην Τουρκία.

Ειδικότερα, η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα υπέρ της αναίρεσης του βέτο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος χάνει όπως φαίνεται και τους τελευταίους συμμάχους του, καθώς η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων (81 υπέρ, 13 κατά) το νομοσχέδιο ύψους 740 δισ. δολαρίων. Είχε προηγηθεί απόρριψη του βέτο και από την βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 322-87.

Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Μέχρι σήμερα, ο απερχόμενος πρόεδρος είχε ασκήσει βέτο σε οκτώ νομοσχέδια και όλα είχαν περάσει, καθώς οι υποστηρικτές τους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here