ΗΠΑ: Οι φρουροί του Ερντογάν ξαναχτύπησαν διαδηλωτές στη Ν. Υόρκη

Νέα επεισόδια σε βάρος διαδηλωτών προκάλεσαν οι άνδρες της φρουράς του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,αυτή τη φορά, στη Ν. Υόρκη. Οι σωματοφύλακες του ξυλοκόπησαν άγρια και έσυραν βίαια έξω από την αίθουσα που μιλούσε ο Ερντογάν, όσους τόλμησαν να ανοίξουν πανό εναντίον του. 

Μετά την απομάκρυνση των διαδηλωτών, ο Ερντογάν έσπευσε να χαρακτηρίσει «τρομοκράτες» όσους διαφωνούν με την πολιτική του και τολμούν να εκδηλώσουν δημόσια την διαφωνία τους, γεγονός που καταδεικνύει και την πρωτοφανή αυταρχισμό του καθεστώτος του. Απευθυνόμενος στους οπαδούς του, ανέφερε: «Ας μην χαρίσουμε αυτή τη συγκέντρωση σε λίγους αδίστακτους τρομοκράτες στην αίθουσα».

 

Το βίντεο από τα σημερινά επεισόδια

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη στην εκδήλωση της TASC για να υπογράψει συμφωνία για την έναρξη του αμερικανικού υποκαταστήματος της «Τουρκικής Κοινωνίας της Πράσινης Ημισελήνου».

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 16 Μαΐου 2017, σε προηγούμενη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ, άλλοι άνδρες της πρσωπικής του φρουράς, είχε χτυπήσει βάναυσα διαδηλωτές εναντίον του, έξω από την κατοικία του τούρκου πρέσβη, με προσωπική εντολή του ίδιου του Ερντογάν. Μάλιστα οι σκηνές απίστευτης βαναυσότητας καταγράφηκαν σε βίντεο και οδήγησαν τις αμερικανικές αρχές σε άσκηση ποινικών διώξεων κατά δεκάδων ανδρών της προσωπικής ασφάλεια του τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα, δεκαπέντε από τους σωματοφύλακες του έχουν κατηγορηθεί και ζητούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για να δικαστούν.

Το 2016, υποστηρικτές και μέλη της ασφάλειας Ερντογάν επίσης έδειξαν ανάλογη βίαιη συμπεριφορά σε διαδηλωτές και μέλη των ΜΜΕ στο Brookings Institution της Ουάσινγκτον.

Αλλα και παλαιότερα, το 2011, οι αξιωματικοί ασφαλείας του συμμετείχαν σε φιλονικία με το προσωπικό ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όταν ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα για να ακούσει την ομιλία του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: Turkishminute

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here