ΗΠΑ:Παράδοση Μάναφορτ, Γκέιτς σε FBI- Μιούλερ

Δύο κορυφαία στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντ. Τραμπ, είναι αντιμέτωπα με κατηγορίες για την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και αναμένεται να συλληφθούν, λένε τα αμερικανικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, o πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, Πολ Μάναφροτ, παραδίδεται στο FBI μετά από αίτημα σύλληψης του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ. Την ίδια στιγμή, ο κ. Mιούλερ, ζήτησε από τον Ρόμπερτ Γκέιτς, να παραδοθεί στον ίδιο για εξηγήσεις. Ο Γκέιτς συνεργάζεται οικονομικά με τον Μάναφορτ από τα μέσα της δεκαετίας του 2.000.

Και οι δύο βαρύνονται με κατηγορίες για την υπόθεση, οι οποίες θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα. Εκτιμάται ότι αφορούν πιθανή ανάμιξη των ρώσων στις εκλογές, παρεμπ;oδιση δικαιοσύνης και οικονομικά εγκλήματα.

Οργή Τραμπ μέσω twitter

Με οργισμένα μηνύματα στο Twitter και επιθέσεις εναντίον της Χίλαρι Κλίντον απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ. ο οποίος μιλά για «πλαστές πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία με τη Ρωσία».

Επιπλέον καλεί τις δικαστικές αρχές να στρέψουν την προσοχή τους «στα σκάνδαλα της Χίλαρι Κλίντον» και επιτέλους «να κάνουν κάτι».

Μαζί με τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται ανοιχτά κατά του ανεξάρτητου εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ και της ομάδας του, που όμως έχει τη στήριξη του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου στις ΗΠΑ στις έρευνες που διεξάγει για την υπόθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here