ΗΠΑ: Δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του-Πρωτοβουλία ειρήνης από Μακρόν

Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του», σημειώνει ο Λευκός Οίκος, επιρρίπτοντας στη Χαμάς την ευθύνη για τους θανάτους τουλάχιστον 52 Παλαιστινίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, στο περιθώριο της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Κατά την Ουάσιγκτον, η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, καθώς και η κλιμάκωση της βίας, δεν επηρεάζουν το σχέδιο ειρήνης για την περιοχή.

«Την ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους την έχει ξεκάθαρα η Χαμάς» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση της βίας προανήγγειλε ο Μακρόν

Στο μεταξύ, την καταδίκη της Γαλλίας για «τη βία» εξέφρασε το Ελιζέ, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 52 Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό, με φόντο τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της βίας, συνομιλώντας με όλους τους παράγοντες στην περιοχή τις ερχόμενες μέρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here