ΗΠΑ: Δεν βλέπει υποκλοπές η Γερουσία, επιμένει οΤραμπ

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ απέρριψαν τις αιτιάσεις του αμερικανού προέδρου ανακοινώνοντας ότι δεν διαθέτουν καμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως επιμένει στις καταγγελίες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι ο Πύργος Τραμπ [στη Νέα Υόρκη] παρακολουθείτο από οποιαδήποτε υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε πριν είτε μετά την ημέρα των εκλογών του 2016» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ρεπουμπλικανός Ρίτσαρντ Μπερ, πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Δημοκρατικός Μαρκ Γουόρνερ, ο αντιπρόεδρός της.

Στις 4 Μαρτίου ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε σάλο όταν κατηγόρησε μέσω του Twitter τον Μπαράκ Ομπάμα ότι διέταξε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών γραμμών του ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη.

Ο Πύργος Τραμπ, όπου διαμένει η οικογένεια του Αμερικανού προέδρου, ήταν και η βάση της προεκλογικής εκστρατείας του.

«Μόλις ανακάλυψε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθούσε τις γραμμές μου στον Πύργο Τραμπ ακριβώς πριν από τη νίκη μου» ανέφερε στο μήνυμά του ο Τραμπ, χωρίς να δώσει καμία λεπτομέρεια και καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα διέψευσε αμέσως την πληροφορία. Ο Τραμπ στη συνέχεια ζήτησε από το Κογκρέσο να ερευνήσει την υπόθεση.

Οι δύο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός Ντέβιντ Νούνιες και ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, δήλωσαν επίσης την Τετάρτη ότι «δεν έχουν καμία απόδειξη ότι συνέβη κάτι τέτοιο», ενώ και η σύμβουλος του Τραμπ, η Κελιάν Κόνγουεϊ, είχε πει την Δευτέρα ότι «δεν διαθέτει αποδείξεις» για αυτές τις υποτιθέμενες υποκλοπές.

Το βράδυ της Τετάρτης, όταν ρωτήθηκε από το Fox News πώς πληροφορήθηκε ότι τον παρακολουθούσαν, ο ίδιος ο Τραμπ απάντησε: «Διάβασα πράγματα»…

Κατόπιν παρέπεμψε σε ένα άρθρο της εφημερίδας New York Times και «σε άλλα πράγματα» που διάβασε και αναφέρονταν σε υποκλοπές. «Μην ξεχνάτε: όταν λέω τηλεφωνικές υποκλοπές, αυτές οι λέξεις ήταν μέσα σε εισαγωγικά […] επειδή οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι κάτι σχετικά πεπαλαιωμένο. Αλλά καλύπτει [σ.σ. ο όρος] την παρακολούθηση και πολλά άλλα πράγματα» επέμεινε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here