ΗΠΑ: Δασκάλα είπε σε παιδιά πρώτης δημοτικού ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Απολύθηκε μία αναπληρώτρια δασκάλα του δημοτικού σχολείου Σένταρ Χιλ στο Μόντβιλ, Νιου Τζέρζυ, η οποία είπε στους μαθητές ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει.

Γονείς μαθητών της πρώτης δημοτικού είπαν ότι αναγκάστηκαν να παρηγορήσουν τα παιδιά τους μετά από τη δήλωση της δασκάλας, όταν ένας μαθητής ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Ο ισχυρισμός του παιδιού φαίνεται να εξόργισε τη δασκάλα, η οποία εν συνεχεία λέγεται ότι κατέρριψε και άλλους παιδικούς μύθους όπως ότι δεν υπάρχει το πασχαλινό λαγουδάκι ούτε η νεράιδα των δοντιών.

Ένας από τους γονείς μαθητή στην τάξη, η Λίζα Σίμεκ, έγραψε στο Facebook: «(Η δασκάλα) τους είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το δέντρο τους. Τους είπε ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και ότι τα ξωτικά δεν υπάρχουν».

«Μια ενήλικη γυναίκα επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα 22 εξάχρονων παιδιών από την πρώτη τάξη δημοτικού του Cedar Hill», σχολίασε.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Μάικλ Τζέι Ρατζ ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την συμπεριφορά της δασκάλας με επιστολή του που έστειλε στους γονείς. «Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωρίζω απόλυτα την ευαίσθητη φύση αυτού του ζητήματος. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες συζητηθεί το θέμα στο σπίτι μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε την αθωότητα των παιδιών σας αυτή την εορταστική περίοδο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here