ΗΠΑ: Αντιδράσεις και για την επιλογή του συντηρητικού Γκόρσατς ως ανώτατου δικαστή

Εντονες αντιδράσεις των Δημοκρατικών προκαλεί και η επιλογή του 49χρονου Νιλ Γκόρσατς από τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του Αντονιν Σκάλια, ο οποίος πέθανε το 2016.

«Έχει εξαιρετικές νομικές ικανότητες, ένα κοφτερό μυαλό, πειθαρχία και κέρδισε διακομματική στήριξη» δήλωσε ο πρόεδρος, παρουσιάζοντας την επιλογή του.

Ο 49χρονος -Προτεστάντης στο θρήσκευμα, δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για την επιλογή του.

Ο Γκόρσατς ήταν ένα από τα 21 πρόσωπα που παρουσίασε δημόσια ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την κάλυψη της θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την υπόσχεση στους ψηφοφόρους του ότι θα επιλέξει ένα πρόσωπο «με τις ίδιες αρχές και αξίες» που πρέσβευε ο Σκάλια.

Οι Δημοκρατικοί πάντως ετοιμάζονται να δώσουν μάχη, ώστε να καταψηφιστεί η συγκεκριμένη επιλογή στη Γερουσία. Οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται 60 ψήφους στην Ολομέλεια της Γερουσίας για να περάσουν την επιλογή τους για το Ανώτατο Δικαστήριο και η πλειοψηφία τους είναι 52.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο τέως πρόεδρος Ομπάμα είχε τον εφέτη Μέρικ Γκάρλαντ. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν εδώ και καιρό τον έλεγχο της Γερουσίας αρνήθηκαν να συζητήσουν το όνομά του, υποστηρίζοντας ότι επίκεινται οι προεδρικές εκλογές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here