Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης: «Μου αρέσουν οι δουλειές του κτηνοτρόφου»

 

Είναι μαθητής της Β΄ Λυκείου και θέλει να σπουδάσει Κτηνιατρική ή Γεωπονία. Λημνιός στην καταγωγή, αγαπά το νησί του και τη φυσική ζωή εκεί. Σεμνός χαρακτήρας ο Κωνσταντίνος μας μίλησε για τα όνειρά του και μας περιέγραψε τη μαγευτική θέα από τον Προφήτη Ηλία, απ΄ όπου μπορείς να αγναντεύεις τον Άθω.

-Τι σου αρέσει σε αυτό το επάγγελμα;

 Ως προς την κτηνιατρική : μου αρέσει πολύ η ενασχόληση με τα ζώα, και ακόμα και αν δεν γινόμουν κτηνίατρος θα ήθελα πολύ να έχω τις γνώσεις.
 Ως προς τη γεωπονία : μου αρέσει πολύ η ενασχόληση με τη φύση και το περιβάλλον(ζώα-φυτά). Επίσης μου αρέσει να δουλεύω έξω και ειδικότερα οι αγροτικές εργασίες.
-Έχει μέλλον στη χώρα μας το επάγγελμα του γεωπόνου;

Πιστεύω ότι ένα από τα λίγα επαγγέλματα που έχουν μέλλον στην χώρα μας είναι το επάγγελμα του γεωπόνου. Διότι, η Ελλάδα έχει γόνιμη γη μεσογειακό κλίμα, ήλιο και μια τεράστια ποικιλία φυτών-ζώων. Άρα το μόνο που της λείπει είναι άνθρωποι με γνώσεις(ειδικοί) και δίψα για δουλεία.

-Πως φαντάζεσαι την ενασχόληση σου με αυτό;

Φαντάζομαι πως αφού έχω σπουδάσει και έχω τις απαραίτητες γνώσεις, θα βρω μια έκταση και θα στήσω μια αγροτική επιχείρηση.

-Η καταγωγή σου είναι από Λήμνο; Από πιο χωριό;

Η καταγωγή μου είναι από τη Λήμνο πιο συγκεκριμένα από το Ανδρώνι. Αλλά το σπίτι μου βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Ιωάννη δίπλα στο χωριό Κάσπακας.

-Πηγαίνεις τα καλοκαίρια εκεί;

Πηγαίνω από την πρώτη Δημοτικού , κάθε Καλοκαίρι μαζί με την οικογένεια μου περίπου ενάμισι με δύο μήνες και καμιά φορά το Πάσχα.

Το αγαπημένο σου μέρος στο νησί; Από ψηλά να αγναντεύεις τον Άθω;

Η αλήθεια είναι ότι η Λήμνος είναι ένα μαγικό νησί με χιλιάδες ωραία μέρη. Ένα από αυτά είναι το βουνό του Προφήτη Ηλία που από εκεί μπορείς να αγναντεύεις τον Άθω.

-Θα σου ταίριαζε η κτηνοτροφία;

Επειδή , μου αρέσει να δουλεύω στη φύση και μου αρέσουν οι αγροτικές εργασίες , καθώς και η ενασχόληση με τα φυτά και τα ζώα πιστεύω ότι θα μου ταίριαζε η κτηνοτροφία σαν επάγγελμα.

-Οι νέοι σήμερα δεν ενδιαφέρονται για αυτό, εσύ πως και το αγαπάς;

Οι νέοι σήμερα δεν ενδιαφέρονται για πολλά πράγματα. Μου είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσω γιατί αγαπάω την κτηνοτροφία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μου αρέσουν οι δουλείες που πρέπει να κάνει ένας κτηνοτρόφος.
-Η ποιμενική ζωή μου φέρνει στο νου Κόντογλου και Παπαδιαμάντη, σε συγκινούν αυτοί οι πεζογράφοι μας;
Ναι

-Τι πλεονεκτήματα έχει η ζωή στην επαρχία;

Στην επαρχία οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί, οι άνθρωποι είναι ζεστοί, φιλόξενοι, ευγενικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν, και αληθινοί. Επίσης στην επαρχία υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

-Ο αγαπημένος σου ήρωας;

Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Μαχάτμα Γκάντι.

-Το βιβλίο που σε συγκίνησε;

Γενικά εκτός από εγκυκλοπαίδειες για ζώα και φυτά, δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία. Το μόνο βιβλίο που με συγκίνησε και με έβαλε σε σκέψεις είναι ‘’ Η βιογραφία του Γκάντι’’.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here