Ινδονησία: Πάνω από 30 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Hercules C-130 σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του στρατού, το πλήρωμα ήταν 12μελές, περιλαμβανομένου του πιλότου και ακόμη δεν είναι σαφές πόσα είναι τα θύματα στο έδαφος και πόσα επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο, που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, βρισκόταν καθ’ οδόν προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν.

Τα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη ρεσεψιονίστ στο ξενοδοχείο Golden Eleven, το αεροπλάνο έπεσε σε ινστιτούτο για μασάζ, όπου συνήθως συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στη διάρκεια της μέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο πέφτει σε συνοικία της Μεντάν, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here