Ηλιόπουλος: ΝΔ-Μητσοτάκης σιωπούν για την επίθεση στελέχους τους σε επιθεωρητές εργασίας-Θέση τους: ασυλία εργοδοτικής ανομίας για τους ισχυρούς, λιτότητα για τη κοινωνία

 

«Από ότι φαίνεται τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν μια δική τους αντίληψη για το τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα. Ο κ. Τρομπούκης, ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου στην Χίο, επιτέθηκε σε επιθεωρητή εργασίας για να αποφύγει πρόστιμο για αδήλωτη εργαζόμενη στο γραφείο του», αναφέρει σε παρέμβαση του στο facebook, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Και συνεχίζει στην ανάρτησή του:

Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζουν να σιωπούν, όπως ακριβώς σιώπησαν και στο αίτημα «να τελειώσει ο εκβιασμός των ελέγχων». Η αντίληψη λοιπόν της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη. Ασυλία και άβατα εργοδοτικής ανομίας για τους ισχυρούς, λιτότητα για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει μέσα από την στήριξη της επιθεώρησης εργασίας και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ότι μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη για ποιοτικές θέσεις εργασίας. Δεν μας αξίζει το «μαύρο» της ανασφάλιστης, κακοπληρωμένης και χωρίς ωράριο εργασίας.

Υγ. Η μήνυση που κατέθεσε άμεσα ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Πάνος Κορφιάτης, καθώς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία και την νομική κάλυψη των επιθεωρητών και επιθεωρητριών δείχνει ότι η υπηρεσία είναι θωρακισμένη απέναντι σε τραμπούκικες πρακτικές παραβατών εργοδοτών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here