Ηλιόπουλος: Δεν είμαστε τουρίστες, αυτή είναι η πόλη μας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα της παράταξής του, «Ανοιχτή Πόλη», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξής του «δεν είμαστε τουρίστες της πόλης, ευκαιριακοί επισκέπτες, πλανόδιοι της πολιτικής φιλοδοξίας και διαφημιστικά προϊόντα του οικογενειακού προγραμματισμού», αλλά «είμαστε οι άνθρωποι αυτής της πόλης και αυτή είναι η πόλη μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο δικό του «όραμα» -όπως είπε- για την πόλη, όπου δεν θα υπάρχουν «γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», ούτε άνθρωποι «με διαφορετικά δικαιώματα στην πρόσβαση στον πολιτισμό, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στα σχολεία, στον αθλητισμό».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Ανοιχτής Πόλης», ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσίασε 21 έργα συνολικού κόστους 25.500.000 ευρώ και στις επτά δημοτικές κοινότητες. «21 βήματα για μια Αθήνα από την αρχή», όπως τα χαρακτήρισε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάπλαση του λόφου Στρέφη, σε παρεμβάσεις στον λόφο Φιλοπάππου και επαναλειτουργία του κυλικείου Πικιώνη, σε ειδικό πρόγραμμα ανάπλασης, ανακατασκευής και αξιοποίησης κλειστών και εγκαταλειμμένων οικιών που ανήκουν σε ιδιώτες πέριξ της πλατείας Βάθης και της πλατείας Μεταξουργείου, σε  κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Κόσμο, σε συγκοινωνιακή σύνδεση Παγκρατίου – Νέου Κόσμου και σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς και όμορους δήμους κ.ά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here