Ηλίας Μόσιαλος: To πείραμα της Δανίας και η Ελλάδα

Στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας στάθηκε ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος, σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων στην Ελλάδα δήλωσε πως στο επόμενο διάστημα θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα αλλά και η επίπτωση του συγκεκριμένου μέτρου σε άλλες χώρες, όπως η Δανία και η Νορβηγία, και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Πρόσθεσε ακόμη πως τηρούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κανόνες υγιεινής, καθώς η παράδοση μαθημάτων γίνεται κατά κύριο λόγο σε ανοιχτούς χώρους, οι σχολικές αίθουσες έχουν αναδιαταχθεί, ενώ οι μαθητές εισέρχονται στις σχολικές μονάδες από διαφορετικές εισόδους. Επίσης, τα τμήματα χωρίζονται σε μικρές ομάδες διδασκαλίας, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο τα συγκεκριμένα μέτρα και το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών μπορούν να αποτελέσουν ένα πείραγμα για την Ελλάδα. Ωστόσο οι συγκεκριμένες χώρες διαθέτουν πιο ισχυρά και πιο καλά χρηματοδοτημένα συστήματα υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here