Π. Ιγκλέσιας: Δημοψήφισμα για την Καταλονία, αν κερδίσουμε τις εκλογές

Oι Podemos, το κόμμα της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας εάν κερδίσει στις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε μια μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, θα υποστηρίξουμε ένα δημοψήφισμα», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μαδρίτη.

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, με το 47,% των ψήφων, στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, μια επιτυχία που παρουσιάζουν ως εντολή για να οδηγήσουν την πλούσια περιοχή της Ισπανίας στην απόσχιση. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν έχουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας του λαού».

Η Καταλονία για χρόνια επιδιώκει την απόσχιση της από την Ισπανία, κατηγορώντας την Μαδρίτη για περικοπές  στην οικονομική και πολιτιστική αυτονομία της και άδικη κατανομή πόρων στην χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here