Ιγγλέσιας: Στραγγαλίζουν την Ελλάδα για να δώσουν μάθημα στην Ισπανική αριστερά

 

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επιτίθενται στη δημοκρατία. Καταστρέφουν το πολιτικό σχέδιο της Ευρώπης», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα για να δώσουν ένα μάθημα στην ισπανική αριστερά, κατήγγειλε ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Θα προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και φαίνεται πως θέλουν, προσπαθώντας αυτό, να δώσουν ένα μάθημα και σ’ εμάς επίσης» κατήγγειλε ο Π. Ιγγλέσιας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την υποστήριξη της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

Το Podemos, το οποίο καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, έχει γίνει μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της Ισπανίας, μετά το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και το σοσιαλιστικό κόμμα.

«Σ’ αυτούς που θέλουν να φοβίσουν τους Ισπανούς τιμωρώντας τους Έλληνες, τους λέμε πως η Ισπανία δεν είναι η Ελλάδα, πως η Ισπανία έχει μια πολύ ισχυρή θέση στην Ευρώπη και πως δεν θα γονατίσουμε μπροστά στην Μέρκελ», τη καγκελάριο της Γερμανίας.

«Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες είναι μια απόπειρα να ταπεινωθούν οι Έλληνες», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «τη Δευτέρα έμοιαζε σε όλους σαφές ότι θα υπήρχε μια συμφωνία».

«Όμως το πρόβλημα δεν είναι οι παραχωρήσεις που η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να κάνει. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here