Ιγγλέσιας για βίλα: «Είναι ακριβό το σπίτι, αλλά γι’ αυτό κάνουμε αγώνα να έχουν όλοι οι Ισπανοί καλό μισθό»

«Θα δίνουμε δόση μόλις 1.600 ευρώ το μήνα», απαντούν ο 39χρονος Πάμπλο  Ιγκλέσιας και η 30χρονη σύντροφός του, που βρέθηκαν στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής για τη βίλα που αγόρασαν σε ακριβο προάστιο της Μαδρίτης -προς πάνω απο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το σαλέ που πήραν, με πισίνα,  250 τ.μ., σε ορεινό, εξοχικό προάστιο της Μαδρίτης,  σε οικόπεδο 2.352 τ.μ. «θα φιλοξενήσει εμας και τα δίδυμα που περιμένουμε, η δόση του δανείου θα εξυπηρετείται κανονικά από τους μισθους μας και δεν θα πάψουμε παράλληλα να δίνουμε τη συμμετοχή μας στο κόμμα», επιμένουν

Η κατοικια έχει αξία 640.000 ευρώ και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά σε όσους θυμώνται ότι ο Ιγκλέσιας κακολογούσε μόλις 3 χρόνια πριν «τα σαλέ και τις πισίνες που αγοράζουν οι κεφαλαιοκράτες» Το ζευγάρι έδωσε μετρητά 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 540.000  τα έβαλε σε τραπεζικό διακανονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνος μεν ειναι επικεφαλής των Ποδέμος η δε σύντροφός του Ιρένε Μοντέρο είναι κοινοβουλευτικη εκπρόσωπος του κόμματος.

Secretary-General of Podemos Pablo Iglesias, and the party

«Θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν στην εξοχή και κανονικά, μακριά απο τη δημοσιότητα» λέει το ζευγάρι για να αιτιολογήσει την πολυτελή κατοικία. «Θέλαμε προστσσία και της δικής μας ιδιωτικής ζωής, αφού μας κυνηγουν παπαράτσι ακόμα κι όταν βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά μας. Τώρα δημοσιεύονται και φωτογραφίες απο το εσωτερικό του σπιτιού με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών. Εμείς για την αγορά δώσαμε ένα μεγάλο μέρος απο τις οικονομίες μας και πήραμε δάνειο από τους γονείς μας. Θα δίνουμε επιπλέον  ο καθένας από 800 ευρώ το μήνα για 30 χρόνια ώστε να εξυπηρετείται η δόση του δανείου, τα 1600 ευρώ. Ξέρουμε βέβαια ότι πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικο, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες», καταλήγουν.

Όσον αφορά τα εισοδήματά τους, οι δύο τους υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εκτός από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της κατατίθεται στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Οι γονείς του Ιγκλέσιας είναι σχετικα εύποροι (μητέρα δικηγόρος, πατέρας επιθεωρητής εργασίας), ενώ της Μορένο πολύ φτωχότεροι (μητέρα νηπιαγωγός, πατέρας με φορτηγό για μεταφορές)

Στην κατηγορία που τους προσάπτουν ότι κάνουν όσα κορόϊδευαν απαντουν ότι «κακώς πραλληλίζεται η δική τους αγορά πρώτης κατοικίας με πολυτελείς βίλες πολιτικών που είχαν στο παρελθόν καυτηριάσει, επειδή

«Εμείς το σπίτι που πήραμε θα το πληρώνουμε απο το μισθό μας για 30 χρόνια».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here