Ιφαντίνο: «Περιμένουμε έγγραφη επιβεβαίωση των αλλαγών»

  Την έγγραφη επιβεβαίωση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή στη Γενεύη σχετικά με τις τροποποιήσεις που έχει ζητήσει η UEFA να υπάρχουν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί περιμένει πλέον η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Τζιάνι Ιφαντίνο με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Γκιρτζίκη. Η επιστολή εστάλη καθώς από τη συνάντηση που είχε ο Ιφαντίνο με τον Κοντονή στην Ελβετία απουσίαζε η ΕΠΟ.

Σε αυτή την επιστολή η UEFA ενημέρωσε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του νομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον νομικό σύμβουλο Παναγιώτη Περάκη, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση και η UEFA τα έχουν βρει σε ότι αφορά την καθιέρωση τακτικών εν ενεργεία δικαστών που θα προτείνονται από το Πρωτοδικείο και από αυτή η ΕΠΟ θα επιλέγει ποιοι θα στελεχώσουν τα πειθαρχικά της όργανα.

Προς το παρόν φέρεται να υπάρχει διαφωνία ως προ τη δυνατότητα που επιθυμεί να έχει η Πολιτεία να επιβάλει ποινές αποκλεισμού των ομάδων από την Ευρώπη, σε περίπτωση που οι οπαδοί τους προκαλούν επεισόδια. Η UEFA αντιτίθεται σε αυτό, αφού είναι εκείνη που αποφασίζει για τη συμμετοχή ή όχι των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βάσει των κανονισμών που έχουν αποφασιστεί και υπάρχουν στο καταστατικό.

Πλέον ο Σταύρος Κοντονής θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη (6/5) που ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου να στείλει τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου στη Γενεύη και από εκεί και πέρα θα περιμένουμε να δούμε αν αυτές θα καλύψουν αυτή τη φορά την FIFA και την UEFA, έτσι ώστε να το Grexit.

Η επιστολή του κ. Τζιάνι Ιφαντίνο στην ΕΠΟ έχει ως εξής:
inner

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here