Ιερουσαλήμ: Εκδικητική έξωση σε Παλαιστίνιο μετά από αποκαλυπτική συνέντευξη στο CNN

Τον γύρο του διαδίκτυο κάνει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο γνωστός Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής Μοχάμεντ ελ Κουρντ να οδηγείται από δύο αστυνομικούς μακριά από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Democracy Now, τη Δευτέρα, μετά τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που έδωσε στο ίδιο μέσο, αλλά και στο CNN και στο MSNBC – όπου κατήγγειλε τις πρακτικές του Ισραήλ – ενώ περπατούσε στη γειτονιά του, απ’ όπου οι αρχές του Ισραήλ εκδιώχνουν Παλαιστίνιους ώστε να δώσουν τα σπίτια τους σε Ισραηλινούς εποίκους, δυνάμεις ασφαλείας τον εντόπισαν, και τον οδήγησαν μακριά από το σπίτι του αφήνοντάς τον στο δρόμο.

«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Μοχάμεντ ελ Κουρντ προσθέτοντας ότι «το έχουν κάνει πολλές φορές. Σε εμένα, σε πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου αλλά και πολλούς από τους γείτονές μου».

Ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής υπήρξε μια από τις εξέχουσες παλαιστινιακές φωνές των τελευταίων εβδομάδων, περιγράφοντας τι συμβαίνει στη συνοικία Σέιχ Τζάρα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ, Αβιτσάι Μαντελμπλίτ ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο να αναβάλει την ακρόαση προγραμματισμένης εκδίωξης Παλαιστινίων από σπίτια της Σέιχ Τζάρα, στο πλαίσιο του εποικισμού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με Ισραηλινούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here