Ιερώνυμος: Προβληματικός ο Φίλης- Δεν είναι καιρός για πείσματα, απαντά ο υπουργός

Σε δήλωση-απάντηση προς όσα λέει σ΄έναν τρέιλερ της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που θα μεταδοθεί το βράδυ, προχώρησε ο υπουργός παιδείας Ν. Φίλης. Στο επίμαχο τρέιλερ, ο κ. Ιερώνυμος μιλά μα απαξιωτικά λόγια για τον υπουργό και τον κατηγορεί ότι δεν είναι ειλικρινής καθώς άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. 

«Δυστυχώς, ο κ. Φίλης -του ζητώ συγγνώμη και από αυτή τη θέση-, είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί. Είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό ως Αρχιεπίσκοπος. Είναι ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ και μέχρι στιγμής έχει μεταδοθεί μόνο το τρέιλερ με τις επίμαχες επιθετικές κατά του υπουργού φράσεις του Αρχιεπισκόπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Φίλη:

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here