Ιερώνυμος: Ο Γλέζος μου ζήτησε εκκλησιαστική κηδεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τον διάλογο που είχε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Μανώλη Γλέζο ο οποίος του είπε ότι επιθυμεί εκκλησιαστική κηδεία αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους κληρικούς και πιστούς κατά τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ναύπακτο την περασμένη Κυριακή προς τιμήν του Μητροπολίτη Ιερόθεου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε σχετικά:

«Θα σας πω κάτι -δεν το ξέρουμε όλοι μας αυτό- εζήτησε να με δει ο κ.Γλέζος. Ε, είπα «γιατί όχι;», η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες … Ηρθε και του αφιέρωσα ένα βιβλίο … και του γράφω «σήμερα είσαστε η Αποκάλυψις». Τώρα, εγώ δεν κάνω προπαγάνδα, ούτε ψηφοθηρία. Ο Γλέζος τελείωσε πια, είναι 93 χρονών, δεν ξέρω αν θα ξανακατέβει πάλι για να υποψήφιος».

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, στη διάρκεια της συζήτησης το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του είπε: «γράψ’τα γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν μερικά πράγματα. Οταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμειχθούν σε αυτό το θέμα. Γιατί εγώ αγαπάω, σέβομαι την θρησκεία των πατέρων μου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here