Η νέα «ιερή συμμαχία»: Μητσοτάκης καλεί «μεταρρυθμιστές» σε μέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ-λαϊκισμού με σημαία τη λιτότητα- Συμφωνούν Βενιζέλος, Θεοδωράκης!

Συστράτευση όλων των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων», οι οποίες στέκονται «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου, «το νησί που φεύγει» στην οποία μετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη υπέρ της λιτότητας, καθώς επιτίθεται στις δήθεν κευνσιανικές πολιτικές παροχών!

«Πρέπει να ακούσουμε τον βουβό πόνο της ελληνικής κοινωνίας, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα startups, μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και έναν νέο πατριωτισμό – αντίπαλο δέος σε έναν αδίστακτο λαϊκισμό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι και το νόημα του αποψινού καλέσματος του συγγραφέα», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι «η κλεψύδρα των ευκαιριών αδειάζει σταθερά σε βάρος της χώρας», η οποία, όπως είπε, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο, στην εποχή του «μετα-λαϊκισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα «να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας», καυτηριάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το 2015 η χώρα βρέθηκε μία ανάσα από τον ιστορικό της εκτροχιασμό, έξω από τους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ δήλωσε ότι «στεκόμαστε απέναντι στον λαϊκισμό, από όπου κι αν προέρχεται». Είπε επίσης ότι «η ωρίμανση της κοινωνίας μόνο πρόσφατα επήλθε», εκτιμώντας ότι «ίσως μοναδικός τρόπος ήταν η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής πολιτικής που επέφερε».

«Οι βασικές παραδοχές του συγγραφέα με βρίσκουν σύμφωνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση, ενώ σημείωσε ότι «κι εμείς αλλάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας». Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «η δήθεν κευνσιανή άποψη των παροχών θα βύθιζε τη χώρα βαθύτερα στην ύφεση».

Ευ. Βενιζέλος: Το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θα πρέπει να κινητοποιήσει την κοινωνία

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, με άλλο αφήγημα, που να θέτει στο επίκεντρο την αποτελεσματικότητα του κράτους και την ανταγωνιστικότητα «κόντρα στον λαϊκισμό γύρω από τις παρεμβάσεις στο χρέος, οι οποίες είναι δεδομένες και δρομολογημένες».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θα πρέπει να κινητοποιήσει την κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έκανε λόγο για «ανυπολόγιστη βλάβη στη χώρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία σηματοδότησε η συμφωνία του 2015».

Ο πρώην πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την «ανεκτικότητα» των εταίρων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου στο μέλλον με άλλη κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι «η επερχόμενη ρύθμιση στο χρέος, η οποία έχει καθυστερήσει και θα σηματοδοτήσει ένα 4ο μνημόνιο, θα είναι κάτι λιγότερο από το 10% της κολοσσιαίας παρέμβασης που σημειώθηκε στο ελληνικό χρέος το 2012».

Μιλώντας για το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι «ποτέ δεν υιοθετήθηκε η ιδιοκτησία του», ενώ παραδέχθηκε ότι «είχε τις αδυναμίες του», ωστόσο πρόσθεσε ότι ποτέ δεν υπήρξε η απαιτούμενη συναίνεση. «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτογενώς κοινωνικό και πολιτικό», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι την απάντηση στο ερώτημα αν έχουμε προοπτική, θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός.

Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μπροστά του το τέρας της αντιμνημονιακής υστερίας που εξέθρεψε

Την ανάγκη για συστράτευση των  «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» της χώρας εμφανίστηκε να αναγνωρίζει από την πλευρά του και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μπροστά του το τέρας της αντιμνημονιακής υστερίας που εξέθρεψε», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάσχεσης του brain drain, σημειώνοντας πως «αν δεν γυρίσουν πίσω, η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει».

Χρ. Χωμενίδης: Βλέπω τη διάθεση για συστράτρευση

«Μέσα από τις τοποθετήσεις σε αυτό το πάνελ, βλέπω τη διάθεση για μια συστράτρευση», δήλωσε μιλώντας στο ίδιο πάνελ ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

«Θα είναι τώρα; Θα είναι αμέσως πριν από τις εκλογές; Θα είναι μετά από τις εκλογές, ενδεχομένως με μια αυτοδύναμη Ν.Δ.; Η ζωή θα δείξει», πρόσθεσε ο κ. Χωμενίδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here