Ιδρυτική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας με Ζωή και δυνάμεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εγινε τη Δευτέρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο(πρώην ΑΣΟΕΕ), η ιδρυτική σύσκεψη της Λαικής Ενότητας. Οι συγκεντρωθέντες εκπροσωπούσαν τα ιδρυτικά μέλη και τις συνιστώσες που ενέκριναν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα, ο οποίος έχει χαρακτηριστικά μετώπου και ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το κεκτημένο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει σε κείμενο του με τον τίτλο «ιστορικές στιγμές», στο facebook ο Στάθης Κουβελάκης, εκ των συνιδρυτών του εγχειρήματος, ο οποίος ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες, στην ιδρυτική σύσκεψη συμμετείχαν κάπου 15 συνολικά οργανώσεις και αρκετέ προσωπικότητες.

Συγκεκριμένα αναφέρονται οι οργανώσεις ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ που αποχώρησαν την Κυριακή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ομάδες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο κορμός είναι η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκπροσωπήθηκαν προσωπικότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ελένη Πορτάλιου αλλά και οι  Κώστας Μαρματάκης, Μάνια Μπαρσέφσκι και Αντ. Σιγάλας που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκαν στην ομάδα των «53».

λαικη ενοττα, ασοεε

Στα στιγμιότυπα, καταγράφεται να ομιλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Νάντια Βαλαβάνη, Βένιος Αγγελόπουλος και Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

λαικη ενοτητα ασοεε2

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here