Ιδού τι λειτουργεί ως καθεστώς: Εντολή Μητσοτάκη και ως δια μαγείας…εξαφανίστηκαν βίντεο και δημοσιεύματα για το θέμα Τσουβάλα

Οι σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ για την επιλογή του Κ. Τσουβάλα στη θέση του Γ. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, αν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έχει εμπλοκή στη διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι, αντιμετωπίσθηκαν από το Μαξίμου με τον δέοντα τρόπο: Εξαφανίσθηκαν όλα τα σχετικά επίμαχα δημοσιεύματα και βίντεο από το διαδίκτυο! 

Ο Κ. Τσουβάλας είχε τελικά αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, όμως τον επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσφέροντάς του τη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Η υπόθεση πέρα από την υποκρισία της ΝΔ αποκάλυψε και την καθεστωτική αντίληψή της για τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης.

Αναπάντεχα, τα μίντια του ομίλου Μαρινάκη, σήκωσαν ψηλά το θέμα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του το in.gr. Πρωτοσέλιδο «χτύπημα» είχαν και «Τα Νέα», όμως η αμερόληπτη δημοσιογραφία κράτησε μόλις 24 ώρες, καθώς θέματα και βίντεο «εξαφανίστηκαν». Ωστόσο πρόλαβαν να καταγραφούν και επιπλέον έγινε on air και μια σημαντική καταγγελία:Πως υπήρξε εντολή από το Μαξίμου να θαφτεί το θέμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, που πρόβαλαν το σχετικό βίντεο το οποίο όμως στη συνέχεια κατέβηκε, ο Βασίλης Κανέλλης, διευθυντής σύνταξης του in.gr, μιλώντας στην εκπομπή των Διονύση Νασόπουλου και Γιώργου Χουδαλάκη στο ΟΝΕ Channel φέρεται να ανέφερε πως μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν «το Μαξίμου ζήτησε από τα ΜΜΕ να μη “σηκώσουν” ψηλά το θέμα Τσουβάλα». Όπως γράφουν το periodista.gr και το enimerosi24.gr, που πρόλαβαν και κατέγραψαν τον διάλογο, ο Βασίλης Κανέλλης διερωτήθηκε: «Δεν κατάλαβα. Γιατί να μην ανέβει;», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουρδαλάκη να συμπληρώνει: «Θα με πάρουν τηλέφωνο τι να “τρέξω”;».

Άμεσα, όπως αποδείχτηκε, τους δόθηκε η απάντησηΤα σχετικά δημοσιεύματα στα μέσα του ομίλου Μαρινάκη που εξέθεταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις αντιφατικές δηλώσεις του, όπως και ολόκληρο το βίντεο της εκπομπής, εξαφανίστηκαν.

Αυτό ήταν το αρχικό δημοσίευμα που πλέον δεν υπάρχει: 

 

Και το βίντεο της εκπομπής που πλέον έχει κατέβει. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η καταγγελία είχε γίνει στο 3.35. Η εκπομπή της 17ης Ιουλίου έχει αφαιρεθεί και από τη σελίδα του καναλιού:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here