Ιδιώτης πάροχος οξυγόνου σε ινδική κλινική το έκοψε λόγω οφειλών και πέθαναν 64 παιδιά!

Τραγωδία σε κρατικό νοσοκομείο στο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές, οπου λόγω χρεών προς τον ιδιωτη πάροχο οξυγόνου καταγγέλλεται ότι κόπηκε  η παροχή και χάθηκαν μεσα σε 3 μερες  64 παιδια. Τα παιδάκια (ανάμεσά τους και 34 βρέφη)  ξεψυχησαν παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τους παράσχουν οξυγόνο με χειροκινητους μηχανισμούς

Ινδικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν ότι όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την αδυναμία της διοίκησης να πληρώσει χρέος ύψους 6,8 εκατομμυρίων ρουπίων (106.000 ευρώ) στην ιδιωτική εταιρεία παροχής οξυγόνου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, άγνωστο γιατί, επιμένει ότι ναι μεν «υπήρξε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου», αλλά αποδίδει τους μαζικούς θανάτους σε εγκεφαλίτιδα ή σε άλλα άγνωστα αίτια προς διερέυνηση.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε την απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου και ζήτησε υπομονή μέχρι να εξακριβωθούν με βεβαιότητα οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας.

Γονείς, πάντως, καταγγέλλουν ότι ξαφνικά είδαν τα παιδιά τους να μην μπορούν να αναπνεύσουν και τους νοσηλευτές να τους δίνουν χειροκίνητες συσκευές προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή οξυγόνου.

Η απώλεια 64 παιδιών μεσα σε τρεις ημέρες δεν ειναι γεγονός που μπορεί πάντως να αποδοθεί σε φυσικά αίτια και όλοι επιμένουν να αναζητηθουν ευθύνες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here