Ειδική προβολή της νέας ταινίας του Άι Γουέι Γουέι «Ανθρώπινη Ροή» για την ενίσχυση της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση»

Ειδική προβολή της νέας ταινίας του Άι Γουέι Γουέι «Ανθρώπινη Ροή», με θέμα την προσφυγική κρίση, θα διοργανωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Ααβόρα» (Ιπποκράτους 180) και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση».

Η ταινία, που ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, αποκαλύπτει συγκλονιστικές μαρτυρίες των προσφύγων, ακολουθώντας το ταξίδι τους κατά την αναζήτηση πατρίδας. Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης δεν εστιάζει μόνο στις προσφυγικές ροές που έχουν δημιουργηθεί από το 2009 και την έναρξη του πολέμου στη Συρία, αλλά χαρτογραφεί τις προσφυγικές ροές ανά τον κόσμο.

«Είναι το δικό μου ταξίδι στο να κατανοήσω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τις διαφορές που τους χωρίζουν τις διαφορετικές θρησκείες, τις διαφορετικές γλώσσες» αναφέρει ο καλλιτέχνης σημειώνοντας ότι πρόκειται κυρίως για την προσωπική του εμπειρία την οποία επιθυμεί να μοιραστεί με το κοινό.

Ο καλλιτέχνης παροτρύνει επίσης τους θεατές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, επιλέγοντας τη «ΜΕΤΑδραση» ως την ελληνική οργάνωση που ξεχώρισε με τη διαρκή παρουσία της στα σημεία εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες σήμερα, σε διανομή της Seven Films.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here