Ηχηρό «όχι» και διαφωνία Τσιόδρα στη πρόταση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου

Eν μέσω έντασης και ηχηρών διαφωνιών, η Επιτροπή των Ειδικών, αποφάσισε να ανοίξουν στις 12 Απριλίου όλα τα λύκεια όλης της χώρας σύμφωνα με της απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Η πιο ηχηρή διαφωνία αφορά τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο επικεφαλής της επιτροπής ήταν αρνητικός στο άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr η πρόταση του Τσιόδρα ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές στο βαθύ κόκκινο, δηλαδή στη μισή Ελλάδα.

Μάλιστα ο ίδιος έχει εκφράσει προβληματισμούς για το εργαλείο των self tests και αν αυτό θα χρησιμοποιηθεί σωστά μέχρι την Κυριακή για να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Η διαφωνία του σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ήταν ηχηρή. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει ξαφνική ανατροπή με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τους αρμόδιους υπουργούς Βασίλη Κικίλια και Νίκη Κεραμέως το απόγευμα.

Μάλιστα, αρκετοί ειδικοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το άνοιγμα όλων των τάξεων σε όλη τη χώρα με δικά τους επιχειρήματα. Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στην διάρκεια της τοποθέτησης της εισηγήθηκε να ανοίξουν και οι τρεις βαθμίδες του Λυκείου και όχι μόνο η Γ’, όπως είχε αρχικά εξεταστεί σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό γιατί οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη διαζώσης εκπαίδευση.

Η ηχηρή άρνηση Τσιόδρα πιθανό να φέρει σημαντικές εξελίξεις ως προς την επιτροπή. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που σημειώνουν ότι η επιτροπή των ειδικών που δίνει προτάσεις για τα υφιστάμενα μέτρα έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here