Ηχηρή παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη νομιμότητα της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα

Με ηχηρή παρέμβαση προς την γγ αντεγκληματικής πολιτικής και τα καταστήματα κράτησης Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού, στις 20 Ιανουαρίου ο Συνήγορος του Πολίτη θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για τον τον τρόπο και την διαδικασία μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην επιστολή του ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του ως προς την αιτιολογία, την  διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς και  την ειδικότερη τεκμηρίωση  των αιτιών της παράκαμψης  των νομίμων διαδικασιών.

Στο έγγραφό του ο Συνήγορος κάνει λόγογια παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας και ζητά εξηγήσεις.

Καλεί, ακόμη, την γενική γραμματεία να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για την αρχική μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, την παράδοση και παραλαβή του κρατουμένου από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς μέχρι στιγμής το υπουργείο Προστασίας ου Πολίτη το αρνείται.

Τέλος, ζητά από τα καταστήματα Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού να
γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης,   βάσει  των οποίων προέβη στην  μεταγωγή του κρατουμένου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here