Ιάσονας Κ: Ανάδοχοι στο «πακέτο Βρίσα»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

 

Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ο Ιάσονας, μαθητής Β΄ Γυμνασίου με την παράκληση να βοηθήσουμε. Ο ίδιος είναι εθελοντής και του αξίζουν συγχαρητήρια. Μοιράζεται μαζί μας την αγωνία όλων των εθελοντών. Τι θα συμβεί όταν οι κάμερες και τα μικρόφωνα πάψουν να κοινωνούν προς τα έξω το τι καθημερινά θα συμβαίνει στα πληγέντα από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου χωριά της Λέσβου;

-Η δράση αυτή;

Δεν φιλοδοξεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα αυτών των παιδιών, δεδομένου του ότι η ζημία που έχει υποστεί η κάθε οικογένεια είναι ανεκτίμητη… οικονομικά και ψυχικά. Επίσης, δε διαχωρίζει τα παιδιά σε γόνους άπορων ή ευκατάστατων οικογενειών, ή οικογενειών που το οίκημά τους κατέρρευσε ή έμεινε όρθιο. Όλα τα παιδιά θα είναι αποδέκτες των ίδιων ειδών. Μέριμνά μας, η διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας των ειδών που θα τοποθετηθούν εντός των πακέτων, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των παραληπτών. Στόχος της κίνησης μας, είναι να προσφέρει μία στιγμή χαράς σε όλα τα παιδιά του χωριού, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.Έχουμε καταγράψει 125 σεισμόπληκτα παιδιά, όλα τους κάτοικοι των χωριών Βρίσας, Λισβορίου και Σταυρού που χτύπησε ο εγκέλαδος την 12η Ιουνίου 2017.

-Μέχρι σήμερα;

Ήδη ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βρίσας, μετά από τριανταήμερη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου Πολιχνίτου και Λυκείου Πολιχνίτου, εξασφάλισε την αναδοχή για τα 52 πακέτα των μαθητών ευθύνης του. Υπολείπονται 73 ακόμα πακέτα, τα οποία αναζητούν αναδόχους και τα οποία προορίζονται για:

  • 14 παιδιά ηλικίας μηνών έως 4 ετών
  • 2 παιδιά ειδικού σχολείου (6 & 11 ετών)
  • 1 παιδί Νηπιαγωγείου
  • 8 Παιδιά Δημοτικού σχολείου
  • 24 Παιδιά Γυμνασίου
  • 24 Παιδιά Λυκείου

-Η έρευνα αγοράς;

Με δεδομένη την μεγεθολογική αναλογία (τα 2/3 των παιδιών φοράνε μεγέθη εφηβικά ή ενηλίκων) και με δεδομένο τον τρόπο προμήθειας των προϊόντων, απευθείας από παραγωγικές και εισαγωγικές εταιρείες ή μέσω επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι δεν θα κομίσουν κέρδος, εκτιμούμε πως το ποσό των εκατόν πενήντα (150€), επαρκή να καλύψει το κόστος αγοράς εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων. Από την επόμενη μέρα του σεισμού, ξεκινήσαμε την έρευνα αγοράς, εργασία η οποία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

-Τι θα περιέχει το πακέτο;

Το πακέτο θα περιέχει επώνυμα αθλητικά παπούτσια, επώνυμη αθλητική φόρμα, αθλητικές κάλτσες Ελληνικής καλτσοβιομηχανίας, ισοθερμικά εσώρουχα Ελληνικής πλεκτοβιομηχανίας, σλιπάκια, μποξεράκια ή κυλοτάκια Ελληνικών πλεκτοβιομηχανιών, πιζάμα Ελληνικής πλεκτοβιομηχανίας και τσάντα με σχολικά είδη. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αναδόχων, είναι μεγαλύτερος του αριθμού των μαθητών, τότε… γιατί όχι και ένα δεύτερο πακέτο τα Χριστούγεννα.Οι ανάδοχοι, (φυσικά πρόσωπα, εταιρείες, φορείς, σύλλογοι ή ακόμα και παρέες συμπολιτών μας), καλούνται να καταθέσουν το ποσό των 150€ σε τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτει για την εξυπηρέτηση της δράσης, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΙΔΕΑ», στην τράπεζα Πειραιώς. Για την καλύτερη παρακολούθηση των καταθέσεων, οι ανάδοχοι των πακέτων, παρακαλούνται να επικοινωνούν πρώτα με την ιστοσελίδα μας, να μας ενημερώνουν για τα στοιχεία τους και το ποσό που έχουν την πρόθεση να καταθέσουν και στη συνέχεια θα τους αποστέλλεται ο μοναδικός κωδικός, τον οποίο θα χρησιμοποιούν στην αιτιολογία της κατάθεσής τους. Όσοι ανάδοχοι επιθυμούν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, αυτό θα γίνει σεβαστό. Από το λογαριασμό αυτό, θα εξοφληθούν τα τιμολόγια αγοράς των αγαθών που θα συσκευαστούν στα πακέτα. Όλα τα παραστατικά (τιμολόγια αγοράς προϊόντων και μεταφορικών, αναλώσιμων ή ειδών συσκευασίας), θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας, μετά την ολοκλήρωση της δράσης, αλλά θα αποσταλούν και ηλεκτρονικά, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αναδόχων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο      https://vrisa.lesvos.live/el/#epikoinonia

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here