Η ξεκάθαρη ‘‘νοηματική’’ ανάγνωση της συνέντευξης Μητσοτάκη: Αποκλειστικά για το θεαθήναι!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

13 Σεπτεμβρίου 2020, συνέντευξη πρωθυπουργού της Ελλάδος Μητσοτάκη του Β! στη ΔΕΘ: Είναι δεν είναι το 1/16 της τηλεοπτικής οθόνης ο χώρος που διατίθεται για τη διερμηνεία της συνέντευξης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Όσοι και όσες γνωρίζουν τα στοιχειώδη (αρκεί από μόνη της και η κοινή λογική, όμως μιας και φέρεται στην ηρωική χώρα των νεοελλήνων να είναι είδος εν ανεπαρκεία ας μην αρκεστούμε στην επίκλησή της) είναι σε θέση να βεβαιώσουν πως ‘‘ούτε με κυάλια’’ οι κωφοί και βαρήκοοι πολίτες δε μπορούν να παρακολουθήσουν μια τέτοια (τόσο μικρή, τοσοδούλα) διερμηνεία.

Άρα; Άρα η διερμηνεία της πρωθυπουργικής συνέντευξης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) – από το κρατικό κανάλι το οποίο όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, ακούοντες και μη, πληρώνουν – δεν έγινε για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν οι κωφοί και οι βαρήκοοι πολίτες αλλά αποκλειστικά και μόνο για το θεαθήναι.

Νοηματικά σαφές; Ξεκάθαρο; Αδιαμφισβήτητο; Αντιληπτό; Κατανοητό; Θέλετε άραγε να σας το επαναλάβουμε; Χρειάζεστε μήπως διερμηνεία πρόσθετη ή έστω κάποια μεγέθυνση όσων ως εδώ διαβάσατε για να το εμπεδώσετε;

Όχι δα, έτσι δεν είναι;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here