Επέστρεψε ως απαράδεκτη η Ζωή την έκθεση Στουρνάρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σφοδρή επίθεση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος της,  Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αρνήθηκε να παραλάβει την έκθεση της Τράπεζας για την νομισματική πολιτική,  την οποία είχε στείλει λίγη ώρα πριν ο κ. Στουρνάρας. Η κ. Κωνσταντοπούλου, κρατώντας στο χέρι της το στικάκι, με το οποίο είχε αποσταλεί η έκθεση, ζήτησε να τυπωθεί η έκθεση, καθώς όπως δήλωσε «το κοινοβούλιο δεν παραλαμβάνει στικάκια, άλλοι διακινούσαν στικάκια στα συρτάρια τους».

Η κ.Κωνσταντοπούλου κατά την παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους επέκρινε τη χρονική συγκυρία που επέλεξε ο Γ.Στουρνάρας να υποβάλει την έκθεσή του,  χαρακτήρισε την ενέργεια του κεντρικού τραπεζίτη ωμή παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής και δήλωσε ότι την επιστρέφει ως απαράδεκτη.

«Ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα» τόνισε η κ.Κωνσταντοπούλου. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι  « έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

Η κ. Κωνσταντοπούλου λίγο πριν, είχε αναφερθεί και στην κλήση του κ. Στουρνάρα από την Επιτροπή της Βουλής για την Siemenes, προκειμένου όπως είπε να δώσει εξηγήσεις για την επονείδιστη συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία, την οποία δεν θεωρεί νόμιμη.

Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας  αναφέρεται, πως «η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και πιθανότατα από την Ευρωπαική Ένωση». Τονίζεται επίσης, πως μια νέα συμφωνία με τους εταίρους είναι απαραίτητη προκειμένου να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here