Η Βολιβία αντιστέκεται στο πραξικόπημα-Εξαρση της καταπίεσης και επιθέσεις κατά βουλευτών και υποστηρικτών του Μοράλες

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βολιβία, με τους πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ του πρώην προέδρου της χώρας, Έβο Μοράλες, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο Μεξικό, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, μετά την παραίτησή του.

Ο ίδιος ο Μοράλες κατήγγειλε τον προπηλακισμό βουλευτών του και ιδίως της προέδρου της Γερουσίας και νόμιμου διαδόχου του, όταν εκείνη μαζί με άλλους βουλευτές επιχείρησαν να εισέλθει στο κτήριο της εθνοσυνέλευσης, όπου τη επιτέθηκαν αστυνομικοί και παρακρατικοί.

Δειτε το βίντεο

Ο Μοράλες από το Μεξικό καταγγέλλει λοτι η πρωτεύουσα Λα Παζ έχει μετατραπεί σε ένα χώρο στρατιωτικής και πολιτική καταπίεσης του λαού από τους πραξικοπηματίες.Εχουν ειβέλει μια πολιτικοστρατιωτική δικτατορία και έχουν επιβληθεί με τη δύναμη της μπότας και των όπλων», αναφέρει.

Το πρωί της Τετάρτης, της πρώτης ημέρας στην οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της η αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρος της Βολιβίας, Τζάνιν Ανιές, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον Έβο Μοράλες και των αστυνομικών δυνάμεων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου.

Μάλιστα, τα επεισόδια σημειώθηκαν σε απόσταση λίγων τετραγώνων από την έδρα της κυβέρνησης την ώρα που η πρόεδρος ετοιμαζόταν να διορίσει μια νέα στρατιωτική διοίκηση.

https://twitter.com/mayita_sil2/status/1194708862693249027?s=20

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here