Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

 Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. Νέα πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η Βασιλική Θάνου –Χριστοφίλου, μέχρι χθες επικεφαλής της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και προήγαγε, σήμερα στο κορυφαίο αξίωμα την κ.Θάνου, η οποία κατείχε το βαθμό της αντιπροέδρου. Η κ.Θάνου είναι η δεύτερη γυναία που καταλαμβάνει τη θέση της προέδρου, μετά τη Ρένα Ασημακοπούλου.

Η κυβερνητική απόφαση ελήφθη μία ημέρα πριν από τη λήξη της θητείας του σημερινού προέδρου του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κουτρουμάνου, λόγω συνταξιοδότησης.

Η κ.Θάνου ως πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε αποστείλει τον Φεβρουάριο του 2015 επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ υπέρ των προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης «για να εξευρεθεί λύση, όπως ανέφερε, η οποία, θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του Μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μια λύση η οποία θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό  να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του».

Η ίδια είχε ταχθεί υπερ της αντισυνταγματικότητας  για το χαράτσι στους λογαριασμούς  της ΔΕΗ.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει κια πάλι το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιλέξει και τη νέα ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς αποχωρούν οι  πρόεδροι του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος και του Ε.Σ. Νικόλαος Αγγελάρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here