Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα

Ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας, ο μύθος και οι πρόσφατες ανακαλύψεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης τούρκων και ελλήνων επιστημόνων στις 16 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Τροίας αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για τους έλληνες ή άλλους επισκέπτες που ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα. Αυτή την φορά η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ι.Μ.Κ.) και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕ.ΔΡΑ.) πρόκειται να ταξιδέψουν από τις 14 ως και τις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, οι καθηγητές Μουσταφά Σεβίμ, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος της Τροίας (Troia Vakfi), Ρουστέμ Ασλάν, διευθυντής ανασκαφών στην Τροία και οι δρ. Νασί Χασανεφέντι και Σουλεϊμάν Μποντούρ, μέλη του Ιδρύματος.

Το ίδρυμα της Τροίας διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον κόσμο και συνεργάζεται με τα κορυφαία αντίστοιχα ακαδημαϊκά και αρχαιολογικά διεθνή ιδρύματα.

Στην διάρκεια της επίσκεψης τους οι τούρκοι αρχαιολόγοι θα συναντηθούν με έλληνες συναδέλφους τους, ενώ το απόγευμα της 16ης Ιουνίου θα ενημερώσουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έλληνες επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος για τις πρόσφατες εργασίες στην Τροία. Την ευθύνη για την διοργάνωση έχει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου και αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΔΡΑ. Γιάγκος Ανδρεάδης.

Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, ώρα 16:00. Είσοδος ελεύθερη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here