Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε «ξήλωμα» εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες υπαλλήλους της, μία μέρα μετά τη νίκη της ΝΔ-Αντίδραση ΟΤΟΕ

Μία μόλις μέρα μετά την νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, η τράπεζα Πειραιώς έκανε γνωστή την πρόθεσή της να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς χιλιάδων υπαλλήλων της, με ουσιαστικό στόχο, προφανώς, την απόλυσή τους. 

Η τράπεζα, έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η απόφαση αυτή οδήγησε την εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, σήμερα 28/5/2019, σε όλες τις υπηρεσίες RBU (Recovery Banking Unit) της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η ΟΤΟΕ προαναγγέλλει κλιμάκωση των αντιδράσεων.

Τα τελευταία 24ωρα, η ΟΤΟΕ βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει των σχεδίων της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση της μονάδας RBU από την Τράπεζα στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος της μείωσης των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:

«Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική, προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας.

»Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα».

Η ΟΤΟΕ -καταλήγει η ανακοίνωση- θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη την προαναγγελία «αποφάσεων» που οδηγούν χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους στην εργασιακή ανασφάλεια και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here