Η τουρκική οικονομία καταρρέει αλλά ο Ερντογάν αποκτά αεροπλάνο «παλάτι»

Η τουρκική οικονομία καταρρέει, οι Τούρκοι πολίτες αγωνιούν , όμως ο πρόεδρός τους  Ταγίπ Ερντογάν, αποκτά  ένα στην κυριολεξία, “ιπτάμενο παλάτι”!

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Militaire.gr , “πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος 747-8 σε έκδοση VIP.

Το αεροσκάφος έφτασε ήδη στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης. Tο θέμα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευση με τον Gamze Taşçıer, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), να χαρακτηρίζει το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα “Ιπτάμενο παλάτι”.

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να σφίξουν το ζωνάρι για να σώσουν τη χώρα και την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπουν την πολυτέλεια και την φαντασία », δήλωσε ο βουλευτής.

Το αεροσκάφος VIP 747-8 θα πάρει τη θέση του μεταξύ των 11 άλλων κρατικών αεροσκαφών σ΄ έναν αεροπορικό στόλο, ο οποίος διαθέτει επίσης τρία ελικόπτερα. Ένα από αυτά τα αεριωθούμενα αεροπλάνα, ένα Airbus A340 VIP, ανήκε στο παρελθόν στον Τυνήσιο Zine El Abidine Ben Ali και αγοράστηκε από την Τουρκία προς 78 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

Πηγές ωστόσο από την τουρκική προεδρία αναφέρουν πως το αεροσκάφος το έκανε δώρο ο σεϊχης του Κατάρ για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here