Η Τουλουπάκη για τη διάψευση Λοβέρδου

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι δεν συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, διαψεύδοντας όσα αναφέρει η εισαγγελές διαφθοράς στο υπομνημά της και καταλογίζοντας «πανικό στη »συμμορία» εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει». Ομως η κ. Τουλουπάκη, όπως εξηγεί σε δήλωσή της, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αναφέρει όσα ο ίδιος ο κ.Αγγελής είχε υποστηρίξει στην καταθεσή του, ενωπιον της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής!

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη διάψευση του κ. Λοβέρδου σχετικά με περιστατικό στο οποιό η κ. Τουλουπάκη κάνει αναφορά στις προ διμήμνου δοθείσες εξηγήσεις της στους κ.κ. Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζει τα εξης: «Οι εξηγήσεις μου όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις δεν διέρρευσαν στον Τύπο απο εμένα αλλά μετά τη διαβίβαση τους στη Βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ. Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση απο τη Βιέννη απο την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επι της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως ειχα δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση μάλιστα αυτή ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως »θεϊκό σημάδι». Πράγματι την ίδια άποψη αποκόμισα κι εγώ διαβάζοντας την κατάθεση του. Αν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ.

Λοβέρδος θα πρεπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή κι όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι καθ’ όσον δεν αξίζουν ουτε καν σχολιασμού απο εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

Ακολουθεί η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδο

προς την προανακριτική επιτροπή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο υπόμνημα εξηγήσεων της προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, που διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS, αναφέρει, ότι δήθεν συνταξίδευσα σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή.

Η αναφορά αυτή, η οποία αναπαράχθηκε σε πρωτοσέλιδο και με ψευδέστατους ερμηνευτικούς ισχυρισμούς από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», τυγχάνει απολύτως ψευδής, δεδομένου ότι δεν έχω ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα όχι μόνο κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά και για όλο το έτος 2018 καθώς και για το έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι οι εμπλεκόμενοι στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τα αμείλικτα ερωτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει και προσπαθούν να αποσείσουν τις πάσης φύσεως ευθύνες τους με ψευδείς ισχυρισμούς που αναδεικνύουν την εσχάτη ένδεια των υπερασπιστικών τους θέσεων για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με τιμή,

Ανδρέας Λοβέρδος-κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κινήματος Αλλαγής

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here