Η “θετική σκέψη” του “σοφού” υποψηφίου κυρίου Ανδρέα Κουζέλη!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

“Όχι, δεν έχει νόημα να αθροίσουμε τα πολλά και διάφορα αρνητικά που συνέθεσαν την παρακμή των τελευταίων χρόνων. Όχι, δεν έχει νόημα στη θλίψη της παρακμής να προσθέσουμε και την θλίψη της ανάλυσής της. Δεν έχει νόημα, διότι συνηθίζοντας να σκεφτόμαστε και να τοποθετούμαστε αρνητικά άθελά μας συνηθίζουμε και τελικά  παγιώνουμε αυτό που υποτίθεται ότι διεκδικούμε να ανατρέψουμε, δηλαδή τη χρόνια στασιμότητα ή και παρακμή”.

Στην πιο πάνω παράγραφο συμπυκνώνεται η (προχωρημένη) σκέψη του εξαιρετικού κυρίου Ανδρέα Κουζέλη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Χολαργού – Παπάγου στις επικείμενες τοπικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του “γιατρού του κόσμου” κυρίου Νικήτα Κανάκη. Τι είναι αυτό άραγε που μας ωθεί να της παραχωρήσουμε ιδιαίτερο χώρο στην διαδικτυακή μας ενότητα; Ορθά-κοφτά: Διότι κρίνουμε ότι υπερβαίνει τα δημοτικά (της) όρια, διότι αποτελεί μήνυμα βαθύ και ουσιώδες, απευθυνόμενο προς κάθε πιθανό αποδέκτη, υποψήφιο και μη.

Μας λέει με το λοιπόν ο συγγραφέας, κοινωνιολόγος μα και πρωτοπόρος ακτιβιστής στο χώρο της αναπηρίας, συστήνοντας την δημοτική υποψηφιότητά του: “Κρίνοντας διαρκώς αρνητικά, άθελά μας συμβάλλουμε να παγιωθεί αυτό που υποτίθεται – στα λόγια – ότι θα ανατρέψουμε. Ο πρώτος και βασικός στόχος της υποψηφιότητάς μου είναι να συμβάλλω ώστε ο δημόσιος λόγος να αποδράσει από αυτή την καταστροφική της προοπτικής παγίδα, την παγίδα της άρνησης. Στην υπηρεσία αυτού του στόχου, έχω υποβάλλει τον εαυτό μου στην δοκιμασία της αυτό-δέσμευσης να μην ασκήσω ούτε για μια στιγμή αρνητική κριτική. Ενάντια σε κάθε σχετική παρόρμηση – είμαι κι εγώ άνθρωπος με τις παρορμήσεις μου, όπως όλοι μας – θα αρκεστώ στη διατύπωση αποκλειστικά και μόνο θετικών προτάσεων και λύσεων με προοπτική, όσο πιο πέρα και μακριά γίνεται από τις εστιασμένες στα λάθη και τα κληρονομημένα ελλείμματα του παρελθόντος συνηθισμένες δηλητηριώδεις διατυπώσεις. Μπόλικο δηλητήριο – δε νομίζετε; – έχουμε ανταλλάξει μεταξύ σας σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Δεν έφτασε πια ο καιρός – τι λέτε και εσείς; – να αρχίζουμε να μπαίνουμε σε διαδικασία ίασης, απεξάρτησης;”

Σοφά λόγια ενός πραγματικά σοφού ανθρώπου! Μπορούμε να τα συμπυκνώσουμε – ώστε να γίνουν κατανοητά σε όλους και όλες – στη φράση “θετική σκέψη”. Το μείζον βέβαια ζήτημα – όπως πάντα συμβαίνει με την αληθώς πρωτοπόρα σκέψη – δεν είναι να γίνουν απλώς κατανοητά μα σε βάθος κατανοητά. Να συνειδητοποιηθούν!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here