Η συμφωνία για το Μακεδονικό μπλόκαρε το Κίνημα Αλλαγής-Εντονες διαφωνίες στο εσωτερικό και στο βάθος..διάσπαση

Σε αδιέξοδο  βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, καθώς δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, δεν έχει καταφέρει να πάρει θέση, γεγονός ενδεικτικό της πολιτικής καιιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται το εγχείρημα αλλά και της αδυναμίας της Φ. Γεννηματά να προσδώσει σαφή προοδευτικά χαρακτηριστικά στο Κίνημα, το οποίο κινδυνεύει πλεόν σοβαρά να διασπαστεί πριν καλά-καλά συγκροτηθεί.
Οπως έγινε γνωστό, Σταύρος ΘεοδωράκηςΓιώργος ΠαπανδρέουΘανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσαν την άποψη οτι η συμφωνία παρά τα γκρίζα σημεία κινείται σε θετική κατεύθυνση. Και τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να υιοθετήσει τους πανηγυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν μπορεί να εμφανιστεί και με τη μίζερη, όπως ειπώθηκε στάση του Μητσοτάκη.
Άυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και η θέση των εμπειρογνωμώνων που κλήθηκαν να πουν την γνώμη τους εκτός του κ. Ιωακειμίδη που εκτίμησε ότι τα γκρίζα σημεία υπερτερούν των θετικών στοιχείων της συμφωνίας.

Η κύρια Γεννηματά επέμεινε. Θα απορρίψει τη συμφωνία.

Μετά τη συνεδρίαση η κυρία Γεννηματά συνέχισε τη συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για ένα σχέδιο ανακοίνωσης που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here