Η συγκινητική ιστορία της 8χρονης από τη Συρία που περπατούσε με κονσερβοκούτια

Η 8χρονη Μάγια Μερχί γεννήθηκε χωρίς πόδια και αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί κονσερβοκούτια ως προσθετικά μέλη στον καταυλισμό όπου ζούσε στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Τα αυτοσχέδια προσθετικά μέλη που της είχε κατασκευάσει ο πατέρας της από κονσερβοκούτια, άγγιξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, μέχρι που ένας ειδικός στην Τουρκία υποσχέθηκε να τη βοηθήσει να περπατήσει.

«Αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, κυρίως το να μετακομίσουμε από εκεί που μέναμε σε σκηνές …. Δεν μπορούσε να περπατήσει, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε κάτι για να προστατεύσουμε τα πόδια της από το έδαφος», σχολίασε ο 34χρονος, αναφερόμενος στα αυτοσχέδια προσθετικά μέλη που έφτιαξε.

Ο Τούρκος που είναι ειδικός στα προσθετικά μέλη Μεχμέτ Ζεκί Κουλτσού μάλιστα δεν δέχτηκε τις προτάσεις για τη συγκέντρωση δωρεών για την επέμβαση, λέγοντας ότι θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος.

Ο πατέρας της, ο Μοχάμεντ Μερχί, ο οποίος πάσχει από την ίδια γενετική ασθένεια, έφυγε από το Χαλέπι για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις μαζί με τη σύζυγο και τα έξι τους παιδιά και αναζήτησε καταφύγιο στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ.

«Έκανε τα πάντα για να κάνει το παιδί να περπατήσει και ο Θεός τον βοήθησε. Κανονικά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να περπατήσει με αυτά τα αυτοσχέδια μέλη», είπε ο Κουλτσού.

«Ονειρεύομαι να δω την κόρη μου δω να περπατά, να πηγαίνει στο σχολείο και να επιστρέφει χωρίς να υποφέρει», είπε ο πατέρας της που θα υποβληθεί σε επέμβαση για προσθετικά μέλη στην Τουρκία.

Τώρα οι γιατροί ελπίζουν ότι η Μάγια θα μπορέσει να περπατήσει κανονικά με τα νέα προσθετικά της μέλη σε τρεις μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here