Η Σουηδία κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νεκρών από κορονοϊό

Τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών κατέγραψε η Σουηδία από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, μέσα σε μία μέρα βεβαιώθηκαν 185 νεκροί.   Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 545 μέσα σε 24 ώρες, επίσης σημαντική άνοδος από τα 392 κρούσματα της προηγούμενης ημέρας.

Συνολικά η χώρα που έχει επιλέξει το ήπιο lockdown  μετρά 15.322 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.765 νεκρούς – τους περισσότερους από τις χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους της χώρας, ο Άντερ Βάλενστεν υπεραμύνεται της πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως θα είναι αποτελεσματικότερη μακροπρόθεσμα καθώς τα «εθελοντικά μέτρα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο σε σχέση με το υποχρεωτικό lockdown που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα».

Η Σουηδία έδωσε έμφαση στην ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη ως προς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αντί να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και μέτρα στη μετακίνηση των πολιτών.

Επιπλέον, ο Βάλενστεν υποστήριξε πως η πανδημία ίσως έχει φτάσει στην κορύφωσή της, παρά την αύξηση των νεκρών.   Οι ειδικοί θεωρούν πως έως την 1η Μαΐου, περίπου το ένα τρίτο της Στοκχόλμης ίσως έχει ήδη κολλήσει τον ιό, πιθανότατα βάζοντας τέλος στη μετάδοσή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here