Η απάντηση της Αθήνας στις «τελευταίες» προτάσεις Γιούνκερ

Σκληρή και σαφή απάντηση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την δική του εκδοχή των τελευταίων προτάσεων των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση, έδωσε πριν λίγο το Μέγαρο Μαξίμου. Με σχόλιο κυβερνητικών παραγόντων, η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι το κείμενο αυτό, ουδέποτε εστάλη στην ελληνική πλευρά.

Επισημαίνεται επίσης ότι η μόνη διαφορά με τις προηγούμενες προτάσεις των θεσμών είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που κατεβαίνει στο 13% από το 23% της αρχικής πρότασης.

Το πλήρες σχόλιο των κυβερνητικών πηγών έχει ως εξής:

«Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και το οποίο δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση – η μόνη διαφορά είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;

Την Τετάρτη το πρωί ο θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.

Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here