Η σημαία του ΝΑΤΟ στο γραφείο της κυβέρνησης στα Σκόπια-Ζάεφ: Νέα σελίδα στην ιστορία της Β. Μακεδονίας

Η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει από σήμερα, δίπλα στη σημαία της Βόρειας Μακεδονίας, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνησης της χώρας. Στην τελετή παρέστησαν υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη του επιτελείου του ΝΑΤΟ στη χώρα, καθώς και πρέσβεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στην τελετή σημείωσε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την εκπλήρωση ενός στρατηγικού της στόχου.

Ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος, στην ομιλία του, αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία», ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους βουλευτές των κοινοβουλίων της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέλιξη, η οποία, όπως είπε, οδηγεί στην κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Αυτή είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε:

«Είμαστε βέβαιοι πως η πατρίδα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Ο ίδιος σημείωσε πως από χώρα δεύτερης κατηγορίας των Βαλκανίων η Βόρεια Μακεδονία επέστρεψε στην κύρια εθνική οδό προς την Ευρώπη.

«Πήραμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» σημείωσε.

Από χθες έχει αφαιρεθεί η επιγραφή Δημοκρατία της Μακεδονίας για να αντικατασταθεί από το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here