Η ρώσικη πρεσβεία στα Σκόπια αντιδρά στα περί Ρώσων επιχειρηματιών που χρηματοδοτούν βιαιότητες στη FYROM

H Μόσχα αντέδρασε  (χωρίς πάντως να αναφέρεται σε Έλληνες) στις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ περί Ελλήνων ή Ρώσων επιχειρηματιών, φιλικά πάντως  προσκείμενων στη Ρωσία, οι οποίοι υποτίθεται ότι υποκινούν ή και χρηματοδοτούν βίαιες ενέργειες στην ΠΓΔΜ.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια εγκαλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων για υποκίνηση ρωσοφοβίας και για ανειλικρίνεια στις διακηρύξεις της ότι επιθυμεί φιλικές σχέσεις με τη ρωσική.

Η ανακοινωση:

«Ο  Πρόεδρος της  Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ, στις 16 Ιουλίου του τρέχοντος έτους,  σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη του BuzzFeed News και σε σχόλιο για τα μακεδονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστήριξε ότι χρηματοδοτούνται αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Μακεδονία από ορισμένους «επιχειρηματίες από τη Ρωσία».

»Πιστεύουμε ότι τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις, καθώς και πρόσφατες εικασίες εκ μέρους της υπουργού Άμυνας Ρ. Σεκερίνσκα, αποσκοπούν στην υποκίνηση της ρωσοφοβίας, που όλο και περισσότερο θεωρείται από τους δυτικούς εταίρους της Μακεδονίας ως μέσο για την επίτευξη των δικών τους στόχων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

»Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούνται αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των δηλώσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σχετικά με την επιθυμία της οικοδόμησης φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

»Αναμένουμε ότι η μακεδονική πλευρά, μέσα στο νομικό πλαίσιο του κράτους της και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική, θα διεξάγει διεξοδική και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων που υπαινίσσονται τα προαναφερθέντα μέλη της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και θα παρουσιάσει πραγματικά γεγονότα και όχι εικασίες προς το κοινό και τη ρωσική πλευρά.

»Θεωρούμε αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την περίφημη ‘’ρωσική απειλή’’».  

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here