Η Ρωσία ζητά ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο του Ζαχάρετσενκο

Η Ρωσία επιμένει στη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη δολοφονία του επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), Αλεξαντερ Ζαχάρετσενκο  με τη συμμετοχή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

«Θεωρούμε τη δολοφονία του Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο ως τρομοκρατική πράξη που αποσκοπούσε στην υπονόμευση ολόκληρης της διαδικασίας διευθέτησης. Επιμένουμε στη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας με τη συμμετοχή του ΟΑΣΕ υπό την εποπτεία της ομάδας επαφής», ανέφερε ο Λουκάσεβιτς τη συνάντηση του ΟΑΣΕ.
Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, ο Λουκάσεβιτς δήλωσε ότι η Ρωσία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η ηγεσία του οργανισμού, δεν αντέδρασε στη δολοφονία του Ζαχαρτσένκο και προέτρεψε την Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ να εντείνει την παρακολούθηση της γραμμής απαλλαγής στο Ντόνμπας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Αυγούστου, ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ο αρχηγός του DPR, σκοτώθηκε σε έκρηξη σε ένα καφέ στο κέντρο του Ντόνετσκ. Έντεκα άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι αρχές του DPR δήλωσαν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here