Η Renault καταργεί 15.000 θέσεις εργασίας

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 4.500 στη Γαλλία, στο πλαίσιο ενός τριετούς προγράμματος εξοικονόμησης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο (Παρασκευή) το πρωί, ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα σε συνδικαλιστικές ενώσεις.

Προβλέπει τη μείωση του εργατικού δυναμικού «χωρίς αναγκαστικές απολύσεις», μέσω εθελούσιας εξόδου, μέτρων εσωτερικής κινητικότητας ή επανεκπαίδευσης, ανέφεραν οι πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι σχέσεις με τη γαλλική κυβέρνηση είναι καλές, ακόμη και όταν το κράτος συνεχίζει να… παλεύει για την ολοκλήρωση ενός δανείου 5 δισ. ευρώ για την εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα όσον αφορά τη σχέση μας με το γαλλικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά ο Senard.

Την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση -η οποία έχει μερίδιο 15% στη Renault- δεν θα υπογράψει το προγραμματισμένο κρατικό δάνειο των 5 δισ. ευρώ έως ότου η διοίκηση και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους.

Πηφή: Efsyn.gr
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here