Η «Ευνοουμένη» – «The Favourite» του Λάνθιμου με πέντε υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες

Πέντε υποψηφιότητες έχει στις φετινές Χρυσές Σφαίρες (που απονέμονται στις 6 Γενάρη) η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Το έργο είναι υποψήφιο στις κατηγορίες καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μιούζικαλ ή κωμωδίας. Η Ολίβια Κόουλμαν είναι υποψήφια για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου και η Εμμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις είναι υποψήφιες για το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου.

Η ταινία (που πραγματεύεται συγκρουσεις χαρακτήρων για την εύνοια) με τίτλο «The Favourite» έχει αποσπάσει ήδη άριστες κριτικές και ειναι βεβαιο οτι θα πάει και για Όσκαρ

Η μόνη ταινια που ξεπερναει την «Ευνοουμένη» σε υποψηφιότητες, ειναι το «Vice» που έχει έξι: για Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερη Ταινία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Α’ και Β΄ Ανδρικός Ρόλος, Β’ Γυναικείος Ρόλος και Καλύτερο Σενάριο. Η ταινία είναι βιογραφικη του αμφιλεγόμενου αντιπροέδρου του Μπους, του Ντικ Τσένεϊ, που ακολούθησε εξαιρετικα φιλοπόλεμη πολιτικη και θεωρείτα απο τους πιο… «προέδρους» αντιπροέδρους των ΗΠΑ.

Μαζί με το “The Favorite” και το “A Star Is Born“ και το “Green Book” του Πίτερ Φαρέλι ειναι κι αυτά υοψήφια σε 5 κατηγορίες.

Το μεξικανικό “Roma” του Αλφόνσο Κουαρόν Είναι υποψήφιο σε 3 κατηγορίες (Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here