Η πυρκαγιές αλλά και οι ανεμοι της Αττικής ακύρωσαν και πτήσεις

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  προκάλεσαν  οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσες πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν ανακατευθύνονταν σε άλλα κοντινά αεροδρόμια -κατά κύριο λόγο σε νησιά. Προβλήματα υπήρχαν και με τις αναχωρήσεις, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονταν με δυσκολία.

Εννέα  πτήσεις που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, εκτός Αττικής.  Επίσης, οκτώ πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αθήνα και στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με το προσωπικό του αερολιμένα, τα περισσότερα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στις προσγειώσεις παρά στις αναχωρήσεις.

Ενδεικτικά, πτήσεις από Μήλο, Ηράκλειο και Ρόδο τελικά δεν προσγειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και αεροσκάφη  από  προορισμούς του εξωτερικού δεν κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το «Ελ. Βενιζέλος».

 

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, κανονικά εκτελούνται πλέον οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ εξαιτίας και μόνο των πολύ ισχυρών ανέμων στην Αθήνα και στην περιοχή του Αεροδρομίου, από το απόγευμα μέχρι και τις 20:30 το βράδυ είχαν ακυρωθεί οκτώ πτήσεις.

Εννέα πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν για προσγείωση προς άλλα αεροδρόμια, ενώ υπήρξαν και αρκετές καθυστερήσεις

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here