Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες το βράδυ, την ώρα που καίγονταν ένα μνημείο της ανθρωπότητας και τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και κανάλια αφιέρωναν εκτάκτως όλη την ύλη τους σε αυτό, η ελληνική τηλεόραση ασχολούνταν με τη Novartis, το Survivor, το Master Chef, μπάλα και άλλα τέτοια.

Ούτε ένα κανάλι δεν σκέφτηκε να αφιερώσει μια έκτακτη επικαιρότητα στην πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων. Ούτε ένα! Ούτε καν η δημόσια τηλεόραση από την οποία υποτίθεται πως έχουμε κάποιες προσδοκίες πολιτισμικού ενημερωτικού περιεχομένου, διότι από τους άλλους έχουμε προ πολλού παραιτηθεί. Κι όμως για τις ελληνικές τηλεοπτικές συχνότητες – και για την ΕΡΤ – η φωτιά στο Παρίσι ήταν μη γεγονός. Το φαινόμενο ειναι πραγματικά ντροπιαστικό.

Την ίδια στιγμή ωστόσο στα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα ο κόσμος θρηνούσε σύσσωμος την Παναγία των Παρισίων. Αυτό δείχνει ότι η τηλεόραση στην Ελλάδα έχει σε τέτοιο βαθμό εκφυλιστεί ώστε δεν είναι σε θέση να αφουγκραστεί καν τι είναι είδηση για το κοινό στο οποίο στοχεύει. Το αποτέλεσμα είναι ότι το αισθητικό-ενημερωτικό προϊόν της είναι πολύ κάτω του μετρίου και φυσικά πλέον ουδείς πλέον να ασχολείται σοβαρά μαζί της.
Κρίμα μεν, αλλά ήθελές τα και παθέστα.

Από ανάρτηση στο facebook

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here