«Η ολοκληρωτική αποβολή της ρωσικής ομάδας θα ήταν θάνατος και καταστροφή»

Ο επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος Τόμας Μπαχ υπερασπίστηκε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μην προχωρήσει σε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Μπαχ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατά την έναρξη των εργασιών της 129ης τακτικής συνόδου της ΔΟΕ, στη Βραζιλία υποστήριξε την ανάγκη για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης του ντόπινγκ και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή τον προσεχή Οκτώβριο.

«Κάποιοι ζητούσαν τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας, πριν καν γίνουν γνωστές οι αποκαλύψεις της έκθεσης ΜακΛάρεν. Μία τέτοια ολοκληρωτική αποβολή της ρωσικής ομάδας χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως «πυρηνική επιλογή» και οι αθώοι αθλητές θα θεωρούνταν παράπλευρες απώλειες» τόνισε ο Τόμας Μπαχ αναφερόμενος στο ζήτημα της Ρωσίας.

«Ας φανταστούμε για μία στιγμή τις συνέπειες της «πυρηνικής επιλογής». Το αποτέλεσμα θα ήταν ο θάνατος και η καταστροφή. Δεν είναι αυτή η αποστολή του Ολυμπιακού κινήματος» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, αναφερόμενος συνολικά στο φαινόμενο της φαρμακοδιέγερσης, είπε: «Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι χρειαζόμαστε μία συνολική αναθεώρηση του συστήματος αντιντόπινγκ. Η ΔΟΕ επιθυμεί ένα σύστημα πιο σκληρό και πιο αποτελεσματικό. Αυτό χρειάζεται ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες, περισσότερη διαφάνεια, μεγαλύτερη ανεξαρτησία και καλύτερη εναρμόνιση σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here